Hoe werken wij

 

Hoe werken wij?

Werken aan je gewicht en voedings- en gedragspatroon brengen altijd een verandering met zich mee. Iets veranderen betekent het loslaten van oude gewoonten en dat kan een behoorlijke klus zijn. Zie het ook als een klus. Wanneer je bijvoorbeeld hebt voorgenomen om de badkamer te verbouwen dan zie je het beeld van de nieuwe badkamer al voor je, doch om tot het eindresultaat te komen moet de oude badkamer wel eerst worden afgebroken, het afval worden opgeruimd. Er worden nieuwe leidingen gelegd, nieuwe tegels geplaatst enz. enz. van lieverlee zie je het eindresultaat tot stand komen. In de tussentijd heb je niet kunnen douchen, en flink in de rommel gezeten en zijn er altijd kleine onvoorziene obstakels die tussendoor de kop op steken. Maar als het klaar is, is het precies zoals je je had voorgesteld. Zo is het ook wanneer je aan de slag gaat met het afslanken. Het zal niet zonder slag of stoot gaan, alle hobbels die we tegenkomen zullen nodig zijn om te werken naar jouw eindresultaat.

Wanneer je op het punt bent gekomen dat je gewicht je in de weg staat en je er serieus mee aan de slag wilt. Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Wij werken al sinds 2010 met het stappenplan van het Cambridge Weight Plan, dit stappenplan biedt je de mogelijkheid om uit 6 verschillende dieetvormen te kiezen, Jouw keuze bepalen we samen aan de hand van jouw leefsituatie, je eventuele medische achtergrond, je werk, bewegingspatroon en sociale bezigheden zijn belangrijk voor het make van die keuze.

Je kunt je bij ons aanmelden via het contactformulier op de site of je neemt telefonisch contact met ons op.

We starten met een intakegesprek, deze duurt ongeveer een uur.

We kijken naar de sociale omgeving als gezin, werk, school, sociale contacten, en hoe zij van invloed kunnen zijn op jouw eetgedrag. Deze aspecten zijn van belang om inzicht te krijgen in het huidige voedingspatroon. Deze is vooral belangrijk voor het moment dat het dieet is afgerond en er weer gestart wordt met de fase van gewichtsbeheersing.

Daarnaast zullen we ook je beweegpatroon onder de loep nemen. En goed om te weten sporten is bewegen, bewegen is niet altijd sporten.

We zullen het gewicht vaststellen en de taille meten.

Vanaf kom je iedere week op consult. Tijdens het consult bespreken we hoe het is gegaan in die week, bespreken we het resultaat en neem je weer producten mee voor de week erop.

Wanneer je je doel hebt bereikt zullen we opbouwen volgens het stappenplan naar stap 7.  Juist nu is het belangrijk om nog even van mijn begeleiding te profiteren. Het zal in het begin met vallen en opstaan zijn dat het je lukt om de voor jou juiste weg te vinden en te volgen. Je zult merken dat je meer vertrouwen krijgt in jezelf en dat je weer helemaal op eigen benen kunt staan.

[fblike]