Gewichtsconsulenten

Even Voorstellen……                                                                                                foto-sandra

Ik ben Sandra Bijker (1967) getrouwd en moeder van drie kids.

Ik heb de opleiding tot gewichtsconsulent en de specialisatie Kind en Voeding afgerond en ben sinds 2010 consulent van het Cambridge Weight Plan.

Ik ben volgens mij de grootste ervaringsdeskundige als het gaat om op gewicht te blijven. Ik heb meermalen te maken gehad met overgewicht dat ik tenslotte besloten heb om er maar mijn beroep van te maken.

Ik ben consulent geworden van het Cambridge Weight Plan, nadat ik deze methode met succes had uitgeprobeerd. In de afgelopen jaren ben ik me steeds meer gaan verdiepen in voeding omdat de nadruk van dit plan met name is gericht op het eindtraject: het aanreiken van een gezond voedingspatroon. Dit om het welbekende jojo-effect te voorkomen. In deze periode heb ik ook de opleiding tot gewichtsconsulent afgerond en op dit moment volg ik een HBO opleiding Voeding en Diëtetiek. Dit om mijn klanten nog beter te kunnen begeleiden.  Op zowel fysiek als emotioneel vlak.

Ik heb in de loop van de jaren ook het antwoord gevonden op de voor mij zo belangrijke vraag: waarom lukt het me niet om mijn gewenste gewicht te behouden?

Aan de ene kant kwam dat doordat ik gewoon een snoeper ben. Ik snoep graag en veel en dat heeft consequenties voor mijn gewicht. Dus ik zal keuzes moeten blijven maken om vrienden te kunnen blijven met de weegschaal.

Aan de andere kant had ik ook op emotioneel vlak nog met bepaalde zaken af te rekenen. Want waarom willen snoepen als ik net gegeten heb?

Ik vind het heerlijk om jou te mogen helpen, te motiveren en te inspireren om jouw doel te behalen en te behouden.

Warme groet,

Sandra Bijker

 

 

Even Voorstellen……

Ik ben René Bijker (1971) getrouwd en vader van twee kinderen.foto-rene

Van oorsprong een opleiding in de financiële sector in de loop der jaren mijn bakens verzet. Niet helemaal een verassing want mijn voorkeur lag altijd al bij het coachen van mensen die hun doel willen bereiken op diverse terreinen en als een soort klankbord te fungeren. Dit deed ik zowel in mijn gewone werk en als docent op diverse hogescholen.

Na een jeugd vol met sporten, bewegen en fietsen was er van overgewicht weinig sprake. Totdat ik ging studeren. Aan het einde van de studie voor het eerst op dieet gegaan. Daarna weer gaan sporten en bleef mooi op gewicht. Daarna drukke baan, relatie, kinderen en weinig sporten en de kilo’s vliegen je weer om de oren. Samen met Sandra diverse diëten gevolgd en uiteindelijk in het Cambridge Weight Plan de oplossing gevonden en het gewicht bereikt die ik voor het laatst op mijn 20e heb gehad.

In 2010 ben ik consulent geworden van het Cambridge Weight Plan. Waarbij ik het heerlijk vindt om mensen te begeleiden naar niet alleen een gezond gewicht maar ook een andere levensstijl en inzicht te geven in wie/wat/waarom veroorzaakt nou de drang naar eten. Soms zijn het maar een paar kleine veranderingen en soms ook hele grote om je eigen valkuilen te ontwijken. Zo ben ik zelf weer gaan sporten door niet naast het sportveld te gaan staan kijken naar mijn kinderen maar als trainer/coach/scheidsrechter zelf maar de nodige meters afgelegd.

Ik heb uiteindelijk weten te bereiken dat ik weet waar ik zelf positieve energie uit haal, rust weet te vinden om een evenwichtig leven te leven zodat er een basis is om ook een gezonde levensstijl er op na te kunnen houden en niet te vergeten de valkuilen van onze voedingsindustrie, zodat je de afgeslankte kilo’s kan behouden.

Ik vind het heerlijk om jou te mogen helpen, inzichten te geven, te motiveren en te inspireren om jouw droom te verwezenlijken.

Warme groet,

René Bijker

 

[fblike]