Deskundige begeleiding

 

Het meest effectieve om je doel te bereiken is onder begeleiding van een coach. Bij iedere activiteit die je maar kunt bedenken is begeleiding cruciaal om de top te bereiken. Of dit nu een sport is of in je carrière. Een dieet volgen, volhouden en tot het gewenste resultaat komen gaat dan ook het beste onder begeleiding van een coach. Niet iedereen heeft dezelfde begeleiding nodig en daarom adviseren en bieden wij je 1 op 1 begeleiding aan om je te coachen bij in eerste instantie het afslanken en als je je gewenste doel hebt bereikt zullen we je gereedschapskist voor een gezonde voedingspatroon vullen zodat je een goede basis hebt om na het dieet op gewicht te blijven.

Werken aan je gewicht en voedings- en gedragspatroon brengt altijd een verandering met zich mee. Iets veranderen betekent het loslaten van oude gewoonten en dat kan een behoorlijke klus zijn. Zie het ook als een klus. Wanneer je je bijvoorbeeld hebt voorgenomen om de badkamer te verbouwen dan zie je het beeld van de nieuwe badkamer al voor je. Om tot het eindresultaat te komen moet de oude badkamer wel eerst worden afgebroken en het afval worden opgeruimd. Er worden nieuwe leidingen gelegd, nieuwe tegels geplaatst enz. enz. en van lieverlee zie je het eindresultaat tot stand komen. In de tussentijd heb je niet kunnen douchen en flink in de rommel gezeten en zijn er altijd kleine onvoorziene obstakels, die tussendoor de kop op staken. Maar dan is het klaar. Precies zoals jij je het had voorgesteld. Zo is het ook wanneer je aan de slag gaat met afslanken. Het zal niet zonder slag of stoot gaan, alle hobbels die je tegenkomt zullen nodig zijn om te werken naar jouw eindresultaat.

Wanneer je op het punt bent gekomen dat je gewicht je in de weg staat en je er serieus mee aan de slag wilt. Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij werken al sinds 2010 met het stappenplan van Cambridge Weight Plan; dit stappenplan biedt je de mogelijkheid om uit 6 verschillende dieetvormen te kiezen. Jouw keuze bepalen we samen aan de hand van jouw leefsituatie. Je eventuele medische achtergrond, je werk, bewegingspatroon en sociale bezigheden zijn belangrijk voor het maken van die keuze.

 

Intakegesprek en wekelijks consult

Wanneer je besluit om bij ons in de praktijk te komen, zullen we starten met een intakegesprek. Dit gesprek duurt ongeveer een uur. Tijdens het intakegesprek is er een wederzijdse kennismaking. Daarnaast meten we ook je gewicht, BMI en spier- en vetmassa. Aan de hand van alle verzamelde gegevens bespreken we welke stap van het stappenplan het beste bij jou past.

Vanaf dan kom je iedere week op consult. Een consult duurt twintig minuten. Tijdens het consult bespreken we hoe het is gegaan in die week, bespreken we het resultaat, bekijken we of er de aankomende week nog uitdagingen zijn waar je rekening mee moet houden en neem je weer nieuwe producten mee. Tijdens de wekelijke consulten komen ook toekomstige valkuilen en aspecten uit de sociale omgeving  zoals gezin, werk, school, sociale contacten aan bod en hoe zij van invloed kunnen zijn op jouw eetgedrag. Deze aspecten zijn van belang om inzicht te krijgen in je oude voedingspatroon en zijn vooral belangrijk voor het moment dat het dieet is afgerond en er gestart wordt met de stappen van gewichtsbeheersing.

Wanneer je je doel hebt bereikt zullen we opbouwen volgens het stappenplan naar stap 7.  Juist nu is het belangrijk om nog even van de begeleiding te profiteren. Het zal in het begin met vallen en opstaan gaan, dat het je lukt om de voor jouw juiste weg te vinden en te volgen. Je zult merken dat je meer vertrouwen krijgt in jezelf en dat je weer helemaal op eigen benen kunt staan.

Je kunt je bij ons aanmelden via het contactformulier op de site. Je kunt ons ook bellen of appen op telefoonnummer 06-28248174 of 0617437221